top of page

Laatste loodjes voor de start van de werken in Hoeselt

Vier identieke woningen in Hoeselt, gebouwd in de jaren '70, worden binnenkort grondig onder handen genomen. In een korte tijd worden deze woningen gerenoveerd tot energiezuinige woningen en dit terwijl de bewoners in hun woning blijven wonen. De woningen gelegen aan de Anjelierenlaan maken deel uit van twee proefprojecten: de Sociale Energiesprong en de sociale watersprong.


Vergadering met alle partners


Met de start van de werken voor de deur organiseerden we een expertisevergadering georganiseerd met de bewoners en partners van het proefproject. De start van de werken staat gepland in september waarna de bewoners een warme winter in hun 'nieuwe' woning tegemoet gaan.

Tijdens de vergadering werd de planning van de werken overlopen, vragen en bekommernissen besproken, resultaten van metingen bekeken,... . Omdat bewoners tijdens de werken in hun woning blijven wonen, maar ook omdat het succes van het project afhankelijk is van de inzet van de bewoners, is overleg van groot belang. Huurders krijgen meer inzichten in hun huidig en toekomstig verbruik van energiebronnen. Ook na de werken zullen er op regelmatige basis huisbezoeken, bevragingen en overlegmomenten plaatsvinden om het project verder onder de loep te nemen.


We zijn blij dat onze woningen deel uitmaken van dit proefproject en dat we hierin de nodige begeleiding krijgen. Het zijn veel verschillende technieken die worden geïnstalleerd, maar door de nodige uitleg leren we hier goed mee om te gaan. Na de werken, beginnen we als de zon schijnt, allemaal vlijtig met de was en de strijk!

Huurder Anjelierenlaan


Planningsmeeting


Deze week brachten we onze belangrijkste co-makers samen om de aanpak en planning een laatste keer te bespreken. Een vlotte samenwerking en afstemming is een sleutelfactor voor het welslagen van dit project. Binnen tien dagen beginnen we eraan. Iedereen heeft er zin in, we zijn klaar voor een staaltje teamwork!
Comentarios


bottom of page