top of page

Wat is Sociale Energiesprong ?

De Sociale Energiesprong richt zich op de sociale huisvestingssector die momenteel te kampen heeft met een deels verouderd patrimonium. De Sociale Energiesprong wil versneld sociale woningen ambitieus renoveren en het patrimonium van de sociale huisvestingsmaatschappijen klaarstomen voor de klimaatdoelstellingen van 2050.

De partners binnen het project zijn BAM, Cordium, Energinvest, Enervalis en het Vlaams Energiebedrijf.  Allen dynamische ondernemingen die vooruitstrevend zijn in hun vakgebied. De synergie tussen de partners moet in dit project leiden tot baanbrekende en nieuwe methodes en inzichten op het vlak van diepgaande slimme renovaties met resultaatsgerichte output.  

 

Tot op heden kampt de sector van de sociale huisvesting met een enorme handicap met betrekking tot energetische renovaties. De huisvestingsmaatschappijen moeten de investering dragen, terwijl de huurders de baten van een verlaagde energiefactuur hebben.

De Sociale Energiesprong wil nu de kans te baat nemen om de sociale huisvestingsmaatschappijen te ontzorgen van zowel technische als financiële uitdagingen bij diepgaande renovatie van hun patrimonium.

De Sociale Energiesprong zet daarom een innoverend renovatieconcept op om versneld de sociale woningmarkt in Vlaanderen diepgaand en resultaatsgericht te renoveren en zo de sector te helpen in het behalen van hun doelstellingen tegen 2050.

De Sociale Energiesprong wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en FLUX50.


Contacteer ons voor meer informatie.

DSC_0044.JPG
Building%20Construction%20_edited.jpg
bottom of page