top of page

Woningen

De woningen zullen aan de buitenzijde geïsoleerd worden, zowel de buitenmuren als het dak. Hiervoor zullen er prefab gevelelementen worden gemaakt die aan de bestaande buitenmuren worden opgehangen. Via trektesten op de bestaande muren is vastgesteld dat deze voldoen om de nieuwe schil aan op te hangen. Op het dak worden de huidige pannen afgenomen en hier worden nieuwe geïsoleerde sandwichpanelen gemonteerd. De garages worden aan de buitenzijde niet geïsoleerd, deze worden wel geïsoleerd aan de binnenzijde tegen de muur van de woning. Zo wordt de garage uit het beschermd volume gehaald. Het buitenschrijnwerk wordt volledig vervangen door nieuwe ramen met verbeterde geïsoleerde profielen en glas. 

Om de woningen verwarmen, ventileren en van hernieuwbare energie te voorzien wordt op het dak van de garage een energiemodule geplaatst met de voorziening van een warmtepomp, ventilatie-unit en omvormer (zonnepanelen).  Hiervoor zal er een versteviging worden aangebracht in de dakconstructie d.m.v. stalen liggers tussen de bestaande houten balken. De dakbedekking van de garage wordt vernieuwd.

 

De woningen krijgen niet alleen aanpassingen op vlak van energiezuinigheid maar zullen ook in een volledig nieuw hedendaags jasje gestoken worden. De nieuwe prefab wanden worden voorzien van grijs genuanceerde steentrips in combinatie met zwart pvc-buitenschrijnwerk. Ter hoogte van de voordeur worden er zwarte gevelpanelen voorzien als afwerking. De gevelsteen van de garages blijft behouden maar wordt zwart geverfd. De garagepoort wordt vervangen door een nieuwe zwarte poort.

De bestaande pannen van de hellende daken worden opgenomen en vervangen door zwarte sandwichpanelen. De energiemodule wordt op het plat dak van de garage voorzien. Deze wordt zo ver mogelijk naar achter voorzien zodat dit zo weinig mogelijk impact heeft op het uitzicht van de woningen.

Door het aanpassen van de materialen krijgen de woningen een moderner uitzicht toch zal dit geen afbreuk doen aan de omgeving omdat de vorm en raamopeningen niet wordt gewijzigd.      

 

Aan het terreinprofiel en omgeving gebeuren er geen aanpassingen.

bottom of page