top of page

Voorstelling partner Cordium

Bijgewerkt op: 4 dec. 2020


Cordium is een sociale huisvestingsmaatschappij met ongeveer 1800 woningen verspreidt over 5 Limburgse gemeenten en steden: Hasselt, Bilzen, Hoeselt, Alken en Kortessem. Op deze locaties bouwt, renoveert en verhuurt Cordium sociale woningen en appartementen.
Hart voor zijn bewoners


Cordium heeft een groot hart voor zijn bewoners. Een hartelijke en correcte dienstverlening wordt hoog in het vaandel gedragen. Als eerste partner in haar werkingsgebied wil Cordium oplossingen aanreiken voor alle vragen, behoeften en uitdagingen van al de betrokkenen bij het sociaal woonbeleid. Een open, rechtlijnige en objectieve manier van werken is hier onlosmakelijk mee verbonden. De grootste doelstelling binnen de werking is mensen aan en tot hun recht laten komen. Dit doet Cordium door verschillende vernieuwende initiatieven op zowel sociaal als technisch vlak.


Bewonersactiviteiten

Met haar sociale dienst tracht Cordium zoveel mogelijk in te zetten op een zo hoog mogelijke leefbaarheid in de wijken. Dit doet ze door het organiseren en ondersteunen van allerlei bewonersactiviteiten. Een voorbeeld hiervan is het ‘Aan Tafel’-moment. Tijdens dit moment schuift Cordium samen met 10 huurders, 1 medewerker van de sociale dienst, 1 medewerker van de technische dienst en de directeur aan tafel. Dit op vraag van de huurder zelf. Aan tafel wordt op een laagdrempelige wijze gezocht naar antwoorden op wat goed wonen is voor een bewoner, voor een woonwijk, voor een onderdeel van een gemeente of stad. Dit is maar één van de vele activiteiten die Cordium organiseert voor en met bewoners. Zo zijn er ook nog bewonersvergaderingen en expertisevergaderingen bij renovaties en belangrijke wetswijzigingen, het leefbaarheidsbudget ter ondersteuning van activiteiten in de woonwijk, project Digidak, enzovoort.

Toekomstgerichte technische oplossingen

Niet enkel op sociaal vlak, maar ook op technisch vlak zet Cordium vooruitstrevende doelstellingen voorop. Zo blijft Cordium woningen altijd aanpassen aan evoluties in de samenleving en nieuwe woontechnische oplossingen. Het beleid op vlak van verwerving van grond, nieuwbouw en renovatie is steeds toekomstgericht. Cordium bouwt en renoveert met oog voor mooie, praktische woningen die passen in de woonomgeving. Hierbij wordt ook rekening gehouden met vernieuwende, energiezuinige toepassingen. Cordium wil het voortouw nemen om energiezuinig en betaalbaar wonen meer dan ooit te combineren.


Eerste windturbine op sociale woningen

Zo plaatste Cordium onlangs als eerste sociale huisvestingsmaatschappij in Vlaanderen een windturbine op het dak van een sociaal appartementsgebouw. Deze windturbine vormt een nieuwe stap in de energiezuinige opbouw van de projectsite Broekerwinning in Kuringen, nabij Hasselt. De energievoorziening van de 68 woningen op deze site draait op een warmtenet (geothermie) en nu dus ook windenergie. Op deze manier is Cordium niet alleen verhuurder, maar ook duurzame energieproducent voor haar sociale huurders op deze site. Meer informatie over dit project? Klik hier.

Project Ecoren: snelle renovatie

Een ander gerealiseerd project is ‘Ecoren’. In dit project werden vier niet-geïsoleerde woningen in amper twintig dagen tijd gerenoveerd tot BEN-woningen. De uitdaging werd nog wat pittiger gemaakt door de werken uit te voeren terwijl de bewoners in hun woning bleven wonen. Een renovatieproject dat steunde op drie pijlers: energie, comfort en gebruiksgemak voor zowel bewoners, nutsbedrijven, onderhoudsfirma’s als voor Cordium. Meer informatie over dit project? Klik hier.
Vanuit deze missie en reeds georganiseerde projecten, is het voor Cordium dus ook een logische beslissing om deel te nemen aan het project ‘De Sociale Energiesprong’.


Komentar


Mengomentari telah dimatikan.
bottom of page